Procesul nostru de recrutare IT include următorii pași:
1. Adunarea informațiilor despre companie, poziție, proiect, tehnologii folosite, metode de selecție
Acest pas se realizează în cadrul primei întâlniri cu clientul/reprezentantul companiei și este esențial, deoarece stă la baza identificării avantajelor competitive.
2. Construirea mesajului de abordare a potențialilor candidați
Software developerii primesc zeci de mesaje/oferte de angajare în fiecare lună din partea unor recruiteri IT. Majoritatea trec neobservate. Noi ne diferențiem prin claritatea și concretitudinea mesajului, care conține detalii despre elementele pe care programatori le consideră importante.
3. Contactarea candidaților „on the go”
Primele persoane pe care le contactăm sunt cele despre care știm că sunt deschiși pentru o schimbare. E vorba de developeri pe care i-am intervievat recent pentru alte poziții sau care ne-au comunicat că proiectul la care lucrează se apropie de sfârșit, astfel iau în considerare o schimbare profesională.
4. Activarea rețelei de colaboratori
Ne aflăm în parteneriat cu mai mulți recruiteri din Cluj, cu care avem o colaborare bazată pe sistemul „split fee” (în cazul în care ne recomandă un candidat care este angajat de clientul nostru, împărțim cu ei comisionul). Activarea acestei rețele rezultă adesea în recomandări chiar la începutul proiectului și face posibila prezentarea candidaților catre clienti, într-un timp scurt.
5. Recrutarea „hands-on”
În cadrul unui proiect de recrutare standard, abordăm toți candidații relevanți la care putem ajunge prin canalele folosite în IT Recruitment, cum ar fi Linkedin și promovarea poziției în social media. Acest pas poate dura până la 8 săptămâni, deoarece în funcție de tehnologii, există sute sau chiar mii de profile pe care le analizăm.
6. Interviuri remote cu developerii interesați de poziție
Înainte de a trimite un candidat mai departe către interviul cu clientul nostru, realizăm un mini-interviu, care are rolul de a oferi o imagine despre compatibilitatea candidatului cu poziția. Din această discuție reiese experiența candidatului cu tehnologiile relevante pentru poziție, motivația și așteptările financiare ale candidatului, disponibilitatea pentru angajare etc.
7. Prezentarea candidaților către client
În momentul prezentării unui candidat, transmitem către client un CV si un raport realizat pe baza interviului, cu informații suplimentare despre profilul developerului. Astfel, clientul are posibilitatea de a decide dacă dorește să invite persoana la interviu.